Alla inlägg den 5 maj 2008

Av Ninni - 5 maj 2008 09:45

Ja var ska man börja..

Igår knata vi upp tidigt för att bege oss till Växjö provet som iår gick av stapeln på Asa Herrgård utanför Lammhult..

Samling kl 8 på morgonen & solen visade sg & det verkade bli en härlig dag..

Efter en kort samling så satte vi oss i bilarna & for iväg till platsen där provet skulle vara.. Mysigt ställe måste jag säga..

Vi gick ju alla med & kollade på hund nr 1 så vi fick se upplägget på provet & sen kollade vi på lite fler hundar, men huvudsaken var ju att koncentrera sig på Jaffa så att hon skulle få en bra start, Jaffa gick in som nr 8 av 10 (flera avhopp)

När alla hade haft en matpaus så var det Jaffas tur, solen stod mitt på himmeln & det var HELT vindstilla & stekande hett.. Allt började med en vattenmarkering, Jaffa simmade utan större krusiduller ut & hämtadeden & rakt in till husse & levererade den i handen..

Sen var det en landmarkering, även det gick bra, rakt ut & in & bra inleverering..

Därefter kom det ett sök som låg som i en "grop" & det var mycket svårt då det inte fanns nån vind alls & stekhett.. Jaffa jobbade på bra & hittade 4 vilt (om jag inte minns fel) & kom även in nån ggr tom & Jonas skickade ut henne igen & hon arbetade på utan att gå upp trots att hon inte hittade fler vilt.. Sen var det dags för en Vattenmarkering igen, samma sak här, rakt ut & in, kalasbra.. Sen ytterligare en landmarkering som hon bara sprag ut & hämtade & sen in med igen.. Nu var det bara en sak kvar & det var en litet närsök med 2 vilt, som gick bra det med... Birgitta Staflund-Wiberg som dömde ville dock se lite mer sök på vägen tillbaka så Jaffa fick återigen ut & söka, fast denna gången med nytt utlagt vilt eftersom förhållanden var så svåra, 2skick & 2vilt hem.. Kalas bra..

Vi fick gå & vänta medans domaren skrev klart kritiken, men måste erkänna att det kändes ju som om det skulle gå rätt bra..


Här kommer Jaffas sammanfattade Kritik:

En talangfull Golden tik som är en säker markör. Har stor sammarbetsvilja & följer på ett naturligt & okomplicerat sätt sin förare. Hon har rena apporteringar med okomplicerade avslut. Sökarbetet utföres i stark sol & vilndstilla förhålladen, men lyckas ändå hålla ihop mycket bra & förtjänar sitt pris..


Som ni säkert har listat ut så fick Jaffa & Jonas 1pris på sin första & sista start i NKL på jaktprov..

Dom var de enda ekipaget som fick 1pris, sen var det 2st andra pris & 1st tredjepris om jag inte missminner mig & resterande fick nollor...


Här kommer lite bilder ifrån dagen....

Bild 1. Jaffa ut på sista landmarkeringen

Bild 2. Jaffa levererar Kanin på närsöket

Bild 3. Jonas, Jaffa & domaren Birgitta Staflund-Wiberg

Av Ninni - 5 maj 2008 09:43

Idag för 50år sen föddes min lilla Mamma... Stort Grattis till dig på din stora dag!! & Tack för den goda maten & trevligs sällskapet i lördags när vi firade dig..

Hoppas du får en underbar dag, än så länge verkar du ju iaf ha fint väder..


Många Grattis Kramar från oss alla!!

Ovido - Quiz & Flashcards